Behandling

Testosteronmangel kan behandles1

Hvis du føler deg urolig eller ønsker å diskutere dine egne eller partnerens eventuelle symptomer, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med fastlegen for å få hjelp til å vurdere symptomene eller informasjon om hvor du/dere kan søke behandling.

Diagnostisering av testosteronmangel1

Hvis det finnes tegn på testosteronmangel, gjør legen diverse undersøkelser og tar prøver for å bekrefte mistankene. Utredningen omfatter:

  • sykdomshistorikk – legen kommer til å spørre om symptomene dine og kartlegge sykehistorien
  • en generell fysisk undersøkelse
  • blodprøver for å fastslå hormonnivåene

Behandling av testosteronmangel1

Når testosteronmangel og årsaken til denne er fastslått, vil legen vurdere hvilken behandlingsform som passer best i det aktuelle tilfellet. Testosteronmangel kan behandles med mange ulike preparater.

Effekten av å behandle lavt testosteronnivå er grundig beskrevet i flere ulike vitenskapelige studier. Behandling av lavt testosteronmangel kan forbedre både mental og fysisk velvære. Det kan øke både den seksuelle tilfredsstillelsen og livskvaliteten. Behandling kan dessuten forebygge følgesykdommer av testosteronmangel.

Oppfølging og kontroller1

Ettersom behandlingen av testosteronmangel er individuell og baseres på behov og alder, blir det alltid gjort regelmessige kontroller etter at behandlingen er påbegynt. I likhet med all annen legemiddelbehandling er også behandling av testosteronmangel forbundet med bivirkninger. I enkelte tilfeller er det ikke mulig å behandle fordi pasienten har en annen medisinsk sykdom.